Nytt år och nytt ISU-team

ISU hälsar Maria Collings välkommen i rollen som ny verksamhetsledare och välkomnar Clara Norell tillbaka från föräldraledigheten. Maria tar över efter Anna Balkfors som suttit vid rodret sedan december 2014. Anna kommer framöver att arbeta med ett regeringsuppdrag: Kommission för jämlik hälsa som är inspirerad av Malmökommissionen och även på stadskontoret i Malmö stad där hon är kommundoktorand.

Utöver uppdraget som verksamhetsledare för ISU är Maria Collings verksamhetsledare för Kommendanthuset – idélab hållbar utveckling. Det är startskottet för en ny mötesplats där det finns möjlighet för aktörer inom näringsliv, civilsamhälle, akademi och offentlig förvaltning att mötas, utveckla tankar och idéer i arbetet mot ett mer hållbart Malmö.

MariaCollings
Foto: Martin Schönbeck

– Det är en fantastisk möjlighet att få arbeta både på ISU och på Kommendanthuset – idélab hållbar utveckling. Verksamheterna har ett fokus på kultur och lärande i förhållande till hållbar utveckling och hållbar stadsutveckling. Jag tror att kombinationen kan stärka båda organisationerna. Jag ser verkligen fram emot att bygga upp en gemensam mötesplats för hållbar utveckling på Kommendanthuset i Malmö, säger Maria.

ISU får en projektledare

Clara Norell har lång erfarenhet av ISU. Under 2011 arbetade hon som processledare för Kulturuppdraget och under tre år arbetade hon som ISUs verksamhetsledare. Efter tillökning i familjen har Clara varit föräldraledig i 1,5 år men nu är hon tillbaka på ISU som projektledare.

clara-blogginlagg

– Det känns jättespännande att vara tillbaka på ISU i min nya roll som projektledare. Att kunna vara fortsatt tjänstledig från min tjänst som verksamhetsledare och på så sätt kunna lära mig om det ”nya” ISU lite mer från sidan känns som en ynnest! Jag är en ”do-er” och gillar när arbetet är ”hands-on” så det här känns faktiskt helt perfekt. Sen gör det ju inte saken värre av att ledas av en sådan proffsig och trevlig person som Maria som dessutom känner Kommendanthuset utan och innan, säger Clara.

Nya och fler gränsgångare

Syftet med ISUs gränsgångaruppdrag är, som titeln avslöjar, att arbeta gränsöverskridande och på så vis sammankoppla Malmö stad och Malmö högskolas verksamheter. Det görs till exempel genom att skapa specifika och gemensamma insatser som passar forskningsintressen på högskolan och utvecklingsbehov inom kommunen. Tidigare har fyra personer haft detta uppdrag: Jonas Alwall, universitetslektor på Urbana studier, och Charlotte Petersson, universitetsadjunkt på Urbana studier, har varit representanter från högskolan, Kristoffer Arvidson, samhällsplanerare på Stadsbyggnadskontoret, och Roland Zinkernagel, hållbarhetsstrateg på Miljöförvaltningen, har varit representanter från Malmö stad. Charlotte fortsätter som gränsgångare, Jonas och Roland går vidare till nya uppdrag och Kristoffer lämnar tillbaka gränsgångaruppdraget till Jonna Sandin Larkander som är tillbaka från föräldraledigheten. Nytt för i år är också att ISU får fler gränsgångare, en representant från Kulturförvaltningen och en från K3 (Konst, kultur och kommunikation: Malmö högskola).

ISU tackar gränsgångarna som går vidare mot nya äventyr och önskar dem lycka till.  Vi kommer inom kort presentera våra nya gränsgångare.

 

FacebookFacebook