Niagara blev en Urban träffpunkt

Det kom mycket folk, cirka 300 personer, till Urban träffpunkt på torsdagen. Eventet arrangerades av Institutionen för urbana studier för att få studenter, alumner, lärare och marknadsrepresentanter från olika organisationer att träffas.
– Det är roligt att fokus ligger på hållbarheten, säger Caroline Nygren som läser sista året på Transport Management.

urban-traffpunk-mingel

Det var på plan 3 i Niagara som Urbana studier hade sitt event Urban träffpunkt med undertitel “tillsammans för en hållbar utveckling.” Studenter och alumner från Arkitektur, visualisering och kommunikation, Miljövetarprogrammet, Ledarskap och organisation, Stadsbyggnad, stadsutveckling och planering och Transport management presenterade projekt och minglade med marknadsrepresentanter från bland annat Trafikverket och VegTech.

Eventet började med att prefekt Sandra Jönsson och Charlotte Petersson hälsade alla välkomna och uppmanade alla till att “göra eventet till vad det heter: en träffpunkt.”

ISU på plats

ISUs projektledare Clara Norell och Jonna Sandin Larkander, gränsgångare från Stadsbyggnadskontoret, var på plats för att berätta om ISU för intresserade besökare. Studenterna från högskolan var särskilt nyfikna på ISUs uppsatssamarbete som innebär att de fördjupar sig inom ett ämne som Malmö stad har behov av att få ny kunskap om, inom området hållbar stadsutveckling.

Jonna-och-Clara---urban-traffpunkt

Föreläsning och paneldebatt

Det var också en föreläsning på temat “Hur skapar vi städer och stadsdelar som människor bryr sig om?”. Inbjuden föreläsare var Christian Pagh, kulturdesigner och specialist på kultur, arkitektur och stadsplanering och grundare av byrån UiWE. Efter föreläsningen följde en paneldebatt med Christian Pagh och Ebba Lisberg Jensen, Jonas Alwall, Mette Agger Eriksen och Peter Parker från Malmö högskola.

urban-traffpunk-forelasning

Urban Drinks

Efter föreläsningen samlades många av dagens besökare för Urban Drinks i Niagaras kafé och minglade i ytterligare några timmar.

 Här kan du se Malmö högskolas bilder från Urban träffpunkt 


Text & bild: Simon Höckerbo, Malmö högskola & Carolin Lind, ISU

 

 

FacebookFacebook