Urban träffpunkt

Studenter och medarbetare på Institutionen för urbana studier vid Malmö högskola har startat upp en arbetsmarknadsdag – Urban träffpunkt. Det ska bli en arena där studenter får möjlighet att skapa betydelsefulla nätverk inför sitt framtida arbetsliv och ett tillfälle för institutionen att knyta organisationer och företag till sin verksamhet.

Kajsa Markänger och Paula Fredh läser programmet Arkitektur, visualisering och kommunikation vid Urbana studier. Tillsammans med representanter från institutionens andra program och Charlotte Petersson, samverkanskoordinator på Urbana studier, har de planerat för arbetsmarknadsdagen som har premiär den 17 mars.

Paula-och-kajsa

– Syftet med dagen är att visa för arbetsmarknaden vad vi studenter kan och vad vi lär oss på de olika utbildningarna men även att knyta kontakter för framtiden, säger Kajsa.

– Det är även ett perfekt tillfälle för arbetsgivare att visa upp sina verksamheter för studenterna som är på väg ut i arbetslivet, säger Charlotte.

Inbjudan har gått ut till Malmö stad och flertalet företag och nätverk. Trion hoppas att många kommer och att Urban träffpunkt blir ett återkommande arrangemang.

– Det är viktigt att ha en arbetsmarknadsdag varje år för att marknadsföra utbildningarna mot potentiella arbetsgivare, säger Paula.

Eftermiddagen den 17 mars bjuder bland annat på en utställning av studentarbeten, portfoliotävling, mingel, föreläsning med Christian Pagh – grundare av Culture Design Agency och Urgent. Agency samt paneldebatt med forskare från Urbana studier. Dagen avslutas med Urban Drinks – after work i ISU-anda.

Är du intresserad av att komma till Urban träffpunkt? Anmälan är stängd.

Ladda ner inbjudan och programmet.

Utbildningar som deltar på Urban träffpunkt: 
Arkitektur, visualisering och kommunikation
Stadsbyggnad, stadsutveckling och planering
Miljövetarprogrammet – människa, miljö och samhälle
Ledarskap och organisation
Transport management

FacebookFacebook