BLOGG

Stadsbyggandets dag i Malmö

”Urbana gemenskaper – stadsutveckling ur ett invånarperspektiv”

Fredagen den 1 september 2017 var det Stadsbyggandets dag i Malmö. Temat Urbana gemenskaper hade lockat inte mindre än 300 personer till Malmö Börshus för att lyssna till kompetenta talare och ta del av vinnarna av årets Stadsbyggnadspris och Malmös miljöbyggpris Gröna Lansen. Dagens moderatorer var Hannah Wadman från Nordic City Network, Malmö Stad och Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö stad.

Summering från ISUs frukostseminarium den 17 maj

Den 17 maj 2017 bjöd ISU in till frukostseminarium med titeln: Malmös kulturpolitiska resa 1990 – 2030

Frukostseminariet hade planerats av de ISUs Gränsgångare som verkar inom kulturuppdraget som led i ett större projekt att lokalt undersöka attityder till kultur. Seminariet öppnades upp av Universitetslektor Per Möller (K3, Malmö Högskola) med en introducerande analys till stadens kulturpolitik från 1990 fram till idag. 

ISU i studentsamarbete med Comics, International Perspectives

Vi är mycket glada att kunna berätta om ISUs senaste samarbete med utbildningen Comics, International Perspectives, som ges vid institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3), vid Malmö högskola. Comics, International Perspectives är en fortsättningskurs vid Malmö högskola som utbildar studenter i visuell berättarteknik och samtida kulturanalys.

Summering från ISUs Frukostseminarium 27 april

  Stadsarkitekt Ingemar Gråhamn och arkitekt och projektledare Anna Modin från Stadsbyggnadskontoret i Malmö gästade den 27 april ISU och Form/Design Center för att presentera det pågående arbetet  med Arkitekturstaden Malmö. Frukostseminariet var ett...

ISU gränsgångare besökte Renoveringsdagen 2017

Den 28 mars åkte jag till Stockholm för att vara med på Renoveringsdagen som arrangerades för fjärde året i rad av Nationellt Renoveringscentrum (NRC) på ArkDes i Stockholm. NRC har som syfte att stödja aktörer inom byggsektorn i att genomföra effektiva...

Engagemangets förmåga att skapa förändring i det fysiska rummet

Onsdagen den 19 april arrangerade ISU ett frukostseminarium i samarbete med Altitude Meetings och inUse på STUDIO i Malmö. Danielle Ehrlich, prisbelönt sydafrikansk kreatör, inspiratör och skapare av True Story Studio var morgonens huvudtalare. Märta Stenevi (mp), kommunalråd i Malmö Stad inom stadsbyggnad och service samt ordförande Stadsbyggnadsnämnden var inbjuden som ”kritisk vän” med uppgift att reflektera kring temat utifrån sin arbetsroll.

ISU – podcast: kultur och hållbarhet

Inom ramen för Kulturuppdraget spelade ISU in en podcast i samverkan med MEDEA VOX: ”Culture and Sustainability”. Clara Norell, ISU verksamhetsledare intervjuade Jordi Pascual, koordinator Culture UCLG/koordinator Culture CGLU och Asko Kauppinen, universitetslektor på Malmö högskola.