Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Är Skåne redo för en samhällsomvandling?

17 januari kl. 08:3011:30

Välkomna till en träff med utblickar, framtidsvyer och insikter kopplat med utbyten för alla som arbetar med utvecklingsfrågor inom eller med anknytning till samhällsbyggnadssektorn. 

Under denna träff kommer organisationen IQ Samhällsbyggnad presentera en nyligen framtagen idéskrift som handlar om samhällsbyggnadssektorns framtidsutmaningar. Idéskriften Är vi redo för en samhällsomvandling? är framtagen i dialog med flertalet organisationer och syftar till att intensifiera och konkretisera debatten kring vad vi måste förändra och vilka åtgärder vi behöver göra för att åstadkomma lösningar inför framtiden. Skriften inspirerar och ställer frågor som vi kommer diskutera och utveckla vidare vid träffen i Malmö.

Träffen riktar sig till dig som arbetar med utvecklingsfrågor och forskning inom eller med anknytning till samhällsbyggnadssektorn. Både kommun, bransch och akademi är inbjudna. Idéskriftens innehåll och frågeställningar samt reflektioner från ett regionalt perspektiv i Skåne kommer presenteras. I en workshop kommer vi därefter, i ambulerande grupper, diskutera innehållet och fördjupa frågeställningarna kring sex identifierade trender i skriften.

  • Människans påverkan på miljön
  • Demografisk förändring
  • Urbanisering
  • Fler om mindre och fler om samma
  • Klyftor och skillnader
  • Digitaliseringen som spelförändrare

Evenemanget arrangeras av IQ Samhällsbyggnad i samarbete med medlemmarna Kommunförbundet Skåne, IVL Svenska miljöinstitutet och Tankesmedjan Movium. Kontaktperson vid IQ Samhällsbyggnad: Magnus Brink, IQ Samhällsbyggnad, magnus.brink@iqs.se, 070 – 490 71 61

FacebooktwitterFacebooktwitter

Detaljer

Datum:
17 januari
Tid:
08:30 – 11:30
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.iqs.se/naetverk-och-moeten/kalendarium/180117-ideskriften-i-malmoe/

Plats

Form/Design Center, Lilla Torg 9 i Malmö
Lilla torg 9
Malmö, 211 34 Malmö Sverige
+ Google Map