Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Företagsekonomin i den urbana samhällsutvecklingen

18 oktober, 2017 kl. 08:0019 oktober, 2017 kl. 17:00

Välkommen till den företagsekonomiska ämneskonferensen 18-19 oktober 2017. Temat för årets konferens är ”Företagsekonomin i den urbana samhällsutvecklingen”.

NYTT: Program med sessionsschema

Nu finns ett preliminärt program för de två konferensdagarna med sessionschema och innehållsbeskrivningar:

Företagsekonomin i den urbana samhällsutvecklingen

  • Datum: 18-19 oktober 2017
  • Sista anmälningsdag: 15 september

Sverige står inför stora samhällsutmaningar med hänsyn till t.ex. globalisering, digitalisering, teknikutveckling, hållbarhet, demografiska förändringar, migration och integration samt jämställdhet och social sammanhållning. Dessa utmaningar tar sig olika uttryck i olika sammanhang. Inför FEKIS 2017 välkomnar vi bidrag som diskuterar företagsekonomin i förhållande till dessa samhällsfenomen, men gärna med specifikt fokus på utmaningar relaterade till den urbanasamhällsutvecklingen.

Trots att företagsekonomi frekvent beskrivs som den största disciplinen inom samhällsvetenskapen har ämnet ingen självklar position i diskussionen om den urbana samhällsutvecklingen. Städer ska emellertid ledas, styras, konkurrera, varumärkas, granskas och mätas. Finansiering, med rötter i det urbana, präglar allt från medborgares bostadsval till företags kapitalförsörjning vilket torde ge redovisningsfrågor alldeles särskild aktualitet.

Nya gränsöverskridande organiseringsformer växer fram i urbaniseringens fotspår. Dagens växande storstäder rymmer stora möjligheter och utmaningar avseende t.ex. organisering av arbete, boende, (kollektiv) trafik, integration och social sammanhållning. Det finns också en annan sida av urbaniseringen, en utveckling som beskrivs i termer av t.ex. avfolkning, glesbygd och nedläggning av bärande samhällsfunktioner. Hur kan vi utifrån ett företagsekonomiskt perspektiv bidra med kunskap om hur samhället växer fram och förändras?

Arrangör

Urbana studier

FacebooktwitterFacebooktwitter

Detaljer

Börjar:
18 oktober, 2017 kl. 08:00
Slutar:
19 oktober, 2017 kl. 17:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://mah.se/fekis2017

Plats

orkanen
Nordenskiöldsgatan 10
Malmö,
+ Google Map