Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

ISU frukostseminarium: En energi- och renoveringsatlas för hållbara strategier

11 maj, 2017 kl. 07:4511:00

Välkomna till ISU frukostseminarium som denna gång genomförs inom ramen för SIRen (Sustainable Integrated Renovation).

Tim Johansson, PhD inom Byggproduktion vid Luleå tekniska universitet och Mikael Mangold, PhD på RISE Research Institute of Sweden, kommer till Malmö för att berätta om det banbrytande arbete de utfört åt Boverket och Energimyndigheten. Uppdraget var att ta fram byggnadsspecifik data gällande det svenska bostadsbeståndet och resultatet blev en unik energi- och renoveringsatlas med 3D-modeller, tabeller och diagram. Atlasen underlättar visualisering och utvärdering av olika hållbarhetsdimensioner och är idag ett kraftfullt verktyg för den nationella renoveringsstrategin.

Läs mer:

”Underlag till den andra nationella strategin för energieffektiviserande renovering”
Läs mer om energi- och renoveringsatlasen här

Efter frukosten bjuder vi i samverkan med Centrum För Fastighetsföretagande (CFFF), in till ett fördjupande dialogforum där representanter från olika bostadsbolag berättar om hur de arbetar med hållbar renovering utifrån ett antal frågeställningar som de fått ta del av på förhand. Frågorna har SIRen-forskare tagit fram och syftar till att kategorisera olika arbetssätt hos bostadsbolag och hur de arbetar vid renoveringsprocesser.

Vi kommer få ta del av presentationer från:

Olof Andersson, Trianon
Tom Rasmussen, Heimstaden
Marcus Johansson, HSB

Moderator: Kristina Mjörnell, Docent
Research Institutes of Sweden
Affärs- och Innovationsområdeschef Hållbara städer och samhällen
Adjungerad Professor Byggnadsfysik, LTH

 

ISUs frukostseminarium (inklusive frukost) är helt avgiftsfritt, men vänligen observera att vi tar ut en no-show avgift om 350 kr för avbokningar senare än 24 h innan påbörjat seminarium.

Det går bra att anmäla sig till enbart frukostseminariet (07:45 – 9:00), enbart till dialogforumet (09:15 – 11:00) eller till hela förmiddagen 07:45 – 11:00).

VARMT VÄLKOMNA!

ANMÄL DIG HÄR


SIRen
SIRen – Sustainable Integrated Renovation är en transdisciplinär forskningsmiljö som arbetar för en helhetssyn på hållbar renovering. Forskningsmiljön bygger på inter- och tvärvetenskaplig samverkan mellan forskare, aktörer inom bygg och fastighetsbranschen samt berörda myndigheter.

 

ISUs uppdrag i SIRen:
Sprida kunskap som produceras i nätverket, mäkla till personer/organisationer inom bygg- och bostadsbranschen liksom kommunens förvaltningar som har praktisk kunskap kring hållbar renovering och medborgardialoger samt koppla kunskapen till relevant forskning på Malmö högskola. ISU samarrangerar även events kring social hållbarhet med fokus på bostadsrenovering. Läs mer om ISUs arbete inom SIRen här. 

 

FacebookFacebook

Detaljer

Datum:
11 maj, 2017
Tid:
07:45 – 11:00
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Kommendanthuset
Malmöhusvägen 5
Malmö, 20124 Sverige
+ Google Map