Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

En förmiddag med ISU och SIRen

7 december, 2016 kl. 08:0013:00

Gratis

Frukostseminarium-995-298

Välkommen till en förmiddag med ISU och SIRen

Varmt välkomna till en förmiddag med ISU och SIRen för en helhetssyn på hållbar renovering. Vi bjuder på frukostseminarium med två högaktuella forskningsprojekt och jobbar sedan vidare med en workshop om återbruk, återvinning och bevarande vid renovering. Förmiddagen avslutas med en lättare lunch.

Anmälan: Du kan delta på endast frukostseminarium, endast workshop eller både och, se anmälningslänk nedan. Det ingår lunch till er som anmäler er till hela förmiddagen.

Hela förmiddagen kommer livestreamas i samarbete med studenter från Malmö högskola.


Frukostseminarium

kl. 8.00 – 9.30

Varmt välkomna till ISU frukostseminarium som denna gång arrangeras inom ramen för SIRen

Abolfazl Farahani, Chalmers, avdelningen för installationsteknik presenterar sitt licentiatprojekt “Maintenance, renovation and energy efficiency, in the Swedish rental housing market”.

Presentationen hålls på engelska och såhär beskriver Abolfazl sitt arbete: ”In my research, I seek the solution to the current condition of multi-family buildings in the lack of proper strategic planning. I talk about how different maintenance strategies can affect the economic life of multi-family buildings, the cash-flow of the housing companies and the decision on renovation and energy efficiency.”

Ahmet Anil Sezer, Chalmers, Teknikens ekonomi och organisation, presenterar sin doktorsavhandling: ”Ombyggnadsplatschefer: IT- och avfallsfrågor”.

Uppföljning av resursanvändning och avfallshantering under ombyggnadsprocessen är viktigt för att förbättra produktiviteten och minska miljöpåverkan. För att underlätta detta, används olika slags IT-stöd och det är viktigt att förstå hur ombyggnadsplatschefer väljer att arbeta idag. Denna forskning är baserad på intervjuer och en nationellt distribuerad enkät till ombyggnadsplatschefer. Läs mer om Ahmets forskning här

Läs mer om SIRen


Workshop om återbruk, återvinning och bevarande vid renovering

kl. 10.00 – 12.00

Efterföljs av lättare vegetarisk lunch kl. 12-13

 

Vi kan påverka

Workshopen handlar om vad vi inom våra respektive yrkesområden kan och bör göra för att öka återanvändningen av materiella och kulturella resurser vid renovering. Utgångspunkten är att vi har möjlighet att påverka! Bland SIRens medlemmar finns fastighetsägare, företagare och forskare. Gemensamt täcker vi in allt från kulturhistoriska och boendesociala frågor till VVS, energi och fastighetsutveckling.

Workshopen inleds med korta anföranden av Sofia Meurk, Omreda AB, Paula Femenias, Chalmers Arkitektur och Zeljko Kozul, Malmö Återbyggdepå.

Workshopen leds av Sofia Meurk och Paula Femenias. Paula Femenias är docent på Chalmers Arkitektur och har pågående forskning kring inre underhåll i bostäder som drivs av den boende men också av dagens normer och krav. Sofia Meurk driver företaget Omreda som inventerar befintliga arkitektoniska värden inför planerad renovering och rådger om renoveringsåtgärder. Sofia är kulturhistoriker och kommunikatör med lång erfarenhet av fastighetsbranschen.

 

När kommer omställningen?

Hänsyn tas sällan till befintliga värden och resurser vid inventering och renovering av flerbostadshus och privatbostäder. Fullt fungerande inredningar, portar, fönster, räcken m.m. slängs och ersätts med nytt. Samtidigt finns idag ett snabbt växande intresse och kunskap om både materiella och kulturella befintliga värden bland stora och små fastighetsägare. Medvetenheten om att det dessutom är ekonomiskt fördelaktigt ökar intresset ytterligare. Att klimatpåverkan från inre underhåll i lägenheter inte kan bortses ifrån sett till ett flerbostadshus hela livscykel har lyfts fram av ett nyligen färdigt forskningsprojekt.

Workshopen kommer att lyfta frågor som berör dessa områden.


Kontaktpersoner workshopen

Paula Femenias, Chalmers Arkitektur, tel 031-772 24 58, paula.femenias@chalmers.se, www.chalmers.se

Sofia Meurk, Omreda AB, tel 0708-21 02 47, sofia@omreda.se, www.omreda.se

Omreda och Chalmers är samarbetspartners och samfinansiärer till Nationellt renoveringscentrum

Malmö Återbyggdepå är en guldgruva för folk och byggföretag som sysslar med bygge och renovering.

http://www.malmoabd.se/


Vid registrering vänligen meddela oss om du är intresserad av att delta på endast frukostseminarium, endast workshop eller både och samt eventuell matallergi.

Anmäl dig här!

FacebookFacebook

Detaljer

Datum:
7 december, 2016
Tid:
08:00 – 13:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Kommendanthuset
Malmöhusvägen 5
Malmö, 20124 Sverige
+ Google Map