Laddar Evenemang

« All Evenemang

ISU frukostseminarium: Cykelhuset OhBoy

1 mars kl. 07:4509:00

Välkommen till ISU-frukostseminarium där ni får möta arkitekten, Cord Siegel, som står bakom cykelhuset OhBoy. Han kommer och berätta om konceptarbetet i perspektiv av byggherren, arkitekt, byggledaren och förvaltaren med fokus på stad, kreativitet, kapital och framtid.

Cord Siegel är arkitekt och delägare i hauschild + siegel architecture. 2009 tilldelades han och Pontus Åqvist Kasper Salinpriset för Urbana Villor i Västra hamnen. Kontoret fick 2015 Sveriges Arkitekters Bostadspris och 2016 Svensk Betongs prefabpris båda för bostadskomplexet O’hoj. Intill STPLN har i dagarna Klippern 3, mer känt som cykelhuset OhBoy, successivt tagits i bruk av sina hyresgäster, som också var med i utformningen av sina bostäder. I motiveringen till Kasper Salinpriset beskrivs en arkitektur som “fördjupat diskussionen om målen för det goda livet med ett boende i gemenskap med sikte på ökad hållbarhet”.


2016 lanserades nytt koncept på ISU frukostseminarium. Vi bjuder in en ”kritisk vän”. En person som på det ena eller andra sättet arbetar med samma frågor som presentatören men inom en annan sektor. Den kritiska vännens roll är att reflektera över det som sagts under presentationen utifrån sin verksamhets perspektiv för att bidra med andra infallsvinklar på ämnet.

 


Inledningsvis bjuds det på frukost, följt av tjugo minuters presentation, för att sedan avsluta seminariet med en öppen diskussion.

Anmäl dig här

FacebooktwitterFacebooktwitter

Detaljer

Datum:
1 mars
Tid:
07:45 – 09:00
Evenemang Categories:
,

Plats

Kommendanthuset
Malmöhusvägen 5
Malmö, 20124 Sverige
+ Google Map