Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Malmö Högskola: Klimatförändringen – från kunskap till politik: Hur når vi det globala 1,5 gradersmålet

23 oktober, 2017 kl. 11:0012:00

SEMINARIUM. I samband med FN:s klimatmöte i Malmö i slutet av oktober anordnar Lunds universitet och Malmö högskola ett öppet samtal om den globala uppvärmningen. Isabella Lövin, Sveriges minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, samtalar med forskare om vad som krävs för att begränsa klimatförändringen till 1,5 grader.

FN:s klimatpanel IPCC har fått i uppdrag att sammanställa en rapport om vad som krävs för att begränsa klimatförändringen till 1,5 grader och vilka konsekvenser en sådan klimatförändring får. I oktober samlas en lång rad forskare från hela världen till författarmöte i Malmö för att arbeta med rapporten.

I samband med klimatmötet i Malmö anordnar Lunds universitet och Malmö högskola måndagen 23 oktober seminariet “Klimatförändringen – från kunskap till politik: Hur når vi det globala 1,5 gradersmålet?”. Seminariet hålls på Malmö liveSeminariet är kostnadsfritt och öppet för alla men föranmälan krävs eftersom antalet platser är begränsade.

Vad krävs för att begränsa den globala klimatförändringen till 1,5 grader och hur måste vi anpassa oss och våra samhällen när klimatet har blivit 1,5 grader varmare?

Forskare från Lunds universitet och Malmö högskola samtalar med Isabella Lövin, Sveriges minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat.

Förutom Isabella Lövin deltar Lars J Nilsson, professor i miljö- och energisystem vid Lunds universitet, Lena Neij, professor och föreståndare för Internationella miljöinstitutet vid Lunds universitet, Magnus Johansson, lektor i miljövetenskap vid Malmö högskola samt Mistra Urban Futures Skåneplattform och Markku Rummukainen, professor i klimatologi vid Lunds universitet samt Sveriges kontaktpunkt till FN:s klimatpanel IPCC.

Samtalet modereras av Ahmed Al-Qassam, Klimat- och miljöstrateg vid Länsstyrelsen Skåne och ordförande för PUSH Sverige och Kajsa Fernström Nåtby, studentrepresentant i Lunds universitets Hållbarhetsforum och ungdomsdelegat i den svenska delegationen till COP23.

Läs mer här.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Detaljer

Datum:
23 oktober, 2017
Tid:
11:00 – 12:00
Evenemang Kategori:

Plats

Malmö Live
Dag Hammarskjölds torg 4
Malmö, 211 18 Sverige
+ Google Map