Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Pop-up Science Shop

11 oktober, 2017 kl. 15:0016:30

Malmö högskola, Mötesplats Social Innovation och Social Innovation Skåne bjuder in till en Pop-up Science Shop om stadens gröna näringar. Över kaffe/kaka diskuterar vi tillsammans med forskare vid Malmö högskola de utmaningar eller frågeställningar ni står inför idag och imorgon. Ni bidrar med viktig kunskap och erfarenheter från er vardag. Fikan bjuder vi på.

O.S.A  senast 6 oktober till  anna.bogeskar.brandt@mah.se

 

Vad är en Science Shop?

I en Science Shop möts akademin och övriga aktörer för att tillsammans lösa utmaningar. Konceptet har använts av olika universitet och forskningsinstitut sedan 1970-talet för att främja samarbete och partnerskap mellan akademin  och andra sektorer. Malmö högskola, Mötesplats Social Innovation och Social Innovation Skåne bjuder in till en tillfällig version av en Science Shop.

Hur funkar en Science Shop?

Deltagare bidrar med frågeställningar och utmaningar. Relevant befintlig forskning identifieras, och eventuellt kopplas utmaningen till en befintlig forskningsmiljö för vidare utveckling. Om forskning inte bedrivs på den aktuella frågeställningen eller om det finns behov att utveckla den ytterligare, kopplar vi samman er med relevanta forskare eller studenter som kan arbeta med utmaningen.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Detaljer

Datum:
11 oktober, 2017
Tid:
15:00 – 16:30

Plats

Kommendanthuset
Malmöhusvägen 5
Malmö, 20124 Sverige
+ Google Map