Sätt tak på altanen

Last modified date

Det är härligt att ha en altan att sitta på under varma dagar. Sätt tak på din altan, så kommer du kunna njuta av den också under våren, hösten, vintern och när det regnar. Ett altantak kommer också ge skydd under sommarens hetaste dagar.

Plasttak: absolut enklast och bäst

Om du har en altan som du ska sätta tak på, så vill du så klart att det ska vara lätt och smidigt. Gärna inte heller för dyrt. Det absolut smartaste är att satsa på ett plasttak. Korrigerat plasttak ser både snyggt ut, ger ljusinsläpp och är mycket enkelt att sätta upp. En annan fördel med plasttak är att det är lätt att rengöra. Det ger också lagom mycket regnsmatter när du sitter på altanen när det regnar. Ett plåttak har mycket vassare kanter. Om taket går för långt ner finns det en risk att någon gör sig illa på det. Det blir också väldigt mörkt med ett plåttak. Det blir som att du stänger ute hela omvärlden och det vill du ju inte. De sköna med en altan är ju faktiskt att man är utomhus, samtidigt som man sitter på ett skönt och ombonat ställe. För det tredje låter det så mycket mer när det regnar på ett plåttak. Plasttak är också lättare att sätta upp och naturligtvis billigare när de ska fraktas hem till dig. Köp ditt plasttak hos Plastexperten som har ett sortiment av olika plasttak att välja mellan. Gratis skruv ingår alltid.

Altanen: för hela året

Du kan egentligen använda din altan året runt om den har tak. Naturligtvis är det lättare att sitta med en kopp kaffe eller äta middag på altanen under den varmaste delen av året, men en mysig altan kan verkligen förlänga och förgylla utesäsongen. Köp rejäla och tjocka sittdynor som också passar för höst, vinter och vår. Under den kallare delen av året ska du inte låta sittdynerna ligga ute när du inte använder dem, då de ofta blir våta och går sönder. Skaffa också mysigt altanfiltar att vira in dig med. Det är många som installerar en liten kamin på altanen. Eftersom en altan är ”öppen” har du enormt mycket luftinsläpp. Du behöver inte oroa dig för hur många kvadratmeter din altan är för att du ska kunna installera en kamin. Köp en mindre gjutjärnskamin som ger behaglig värme under hösten, vintern och våren. Tänk att elda i kaminen och sitta med en varm kopp choklad mitt i vintern ute på altanen. Eller en regnig höstdag. Med ditt altantak kommer du inte bli blöt och kaminen ger en skön värme.

Planera din altan

Samtidigt som du köper plasttak är det smart att också planera altan. Innan du sätter upp taket kan det vara klokt om du gör ett hål för kaminröret. Tänk på att placera kaminen långt från husväggen, ut mot trädgården. Naturligtvis vill du kunna se elden som brinner, så placera kaminen som en tv mot altansoffan.

kalle