Gröna ytor bidrar till en trivsam stadsmiljö

Last modified date

Genom åren har det gjorts en hel del forskning på hur naturen och gröna ytor påverkar oss. Bara genom att vistas utomhus i naturen får vi i oss antidepressiva ämnen. Förutom att det är vackert med gröna ytor med blommor och växter i stadsmiljö så ökar trivseln. Därför ska ni satsa på gröna ytor även i stadsmiljöer. Det finns många bra växtbutiker, ett bra exempel på det är Wexthuset.com som har allt ni kan tänkas behöva när ni ska ordna eller vårda stadens gröna ytor.

Gröna ytor

Men vad är egentligen gröna ytor?

Gröna ytor brukar man kalla de områden som är täckta av växter och gräs där besökare kan njuta av omgivningen. Det kan handla om parker men också ytor med blomlådor och liknande. I städer har man kanske inte tillgång till stora parker. Just därför ska ni satsa på flera gröna ytor eftersom de bidrar till trivsel. Har besökarna någonstans att sitta under tiden de är i stadskärnan är chansen dessutom större att de spenderar längre tid i staden istället för att åka hem när deras ärenden är gjorda.

Blomster och växter

Något som nästan alltid uppskattas är blommor. Blommor kan fungera som en färgklick och sprida en doft över hela stadskärnan. Dessutom är blommor bra för våra bin. När ni planerar inför att ni ska bygga grönområden är olika sorters blommor något som ni bör överväga. I stadskärnor funkar det bra att använda blomsterlådor som kan stå lite var som helst längs gatorna som både smyckar ut staden men också gör den extra trivsam. Blomsterlådor brukar kunna bestå av både växter och olika sorters blommor och de bidrar till en trivsam atmosfär i er stadskärna. Vanligen brukar man sätta ut blomsterlådor vid sittplatser.

Men eftersom blommor kan vara svårskötta och människor tenderar att förstöra så kan ni överväga att ha olika sorters växter istället.

Sittplatser

Att det ska finnas någonstans att sitta för stadens besökare är A och O för att de ska vilja stanna kvar. Det är viktigt att ni satsar på sittplatser och grönområden för att de ska trivas, och för att slå två flugor i en smäll kan ni ha sittplatser i eller kring era grönområden. Det kan vara parker där människor kan hänga i solen eller ha picknick, men även bänkar runt om längs gatorna så man har möjlighet att ta igen sig efter en intensiv shoppingrunda.

kalle